Optimizacija spletnih strani (SEO)

- KLJUČ DO PRVIH MEST V ISKALNIKIH -

Se želite prebiti iz goščave 2., 3. in 4. strani spletnih iskalnikov? Kljub milijardi spletnih strani zna biti v zakotjih spleta precej samotno, skoraj nihče vas ne obišče, prepoznavnost je slaba, prodaje pa praktično ni.

Kaj torej storiti za boljše pozicije, večji obisk spletnega mesta in dvig prepoznavnosti vaše blagovne znamke? Vaše težave bo rešila optimizacija spletne strani ali SEO!

Kaj je SEO?

SEO optimizacija ali Search Engine Optimisation je proces, pri katerem s posegi tako v tehnični kot vsebinski del spletnega mesta ustvarimo stran, prijazno tako do uporabnika kot do iskalnika.

SEO optimizirano spletno mesto, ki je uporabno in všeč tudi iskalnikom, kot so Google, Bing, Yahoo ipd., je med iskalnimi rezultati uvrščeno višje, posledično pa dobi več organskega prometa in merljive rezultate.

Prava uporabniška izkušnja poskrbi tudi za povečanje prodaje, saj bo prepričala večje število obiskovalcev v nakup.

Zakaj vlagati v SEO optimizacijo in zmagati?

Optimizacija spletnih strani je investicija in eden najbolj cenovno učinkovitih načinov digitalnega marketinga. Zagotavlja trajno dobro uvrstitev na spletnih iskalnikih. A ker algoritmi spletnih iskalnikov in konkurenca ne spijo, ne sme za predolgo zaspati niti SEO kampanja.

Prednosti SEO optimizacije:

  • povečanje obiska spletne strani
  • povečana uporabnost spletne strani
  • grajenje blagovne znamke in pridobivanje zaupanja kupcev
  • trajen učinek SEO optimizacije, saj pozicije spletne strani in obisk ostanejo dobri še lep čas po končani optimizaciji

Kako vam lahko pomagamo do top pozicij na Googlu?

Žal na spletu čudovita nova spletna stran, privlačna besedila in kakovostni izdelki ali storitev pogosto niso dovolj, da bi vas obiskovalci našli. Zato je pomembno, da že pri snovanju nove spletne strani upoštevamo SEO načela, ki bodo pripomogla k boljši uvrstitvi vaše spletne strani v iskalnikih in s tem večjemu organskemu prometu. A tudi pri že končanem spletnem mestu ni nič izgubljeno. Optimizacija spletne strani bo vaši obstoječi strani pomagala do boljših pozicij.

Tako je videti naš proces dela:

POSVET IN STRATEGIJA

Skupaj izdelamo strategijo in si zastavimo SEO cilje, ki naj bi jih vaša spletna stran dosegla v določenem obdobju.

ANALIZA KLJUČNIH BESED

Izbor pravih ključnih besed za vaš posel je osnova SEO strategije. S pomočjo SEO orodij poiščemo za vas relevantne ključne besede, s katerimi boste zasledovali top pozicije na spletu.

ON-SITE OPTIMIZACIJA

Vaše spletno mesto oblikujemo v skladu s SEO načeli: svetujemo pri strukturi, vsebini, notranjih in zunanjih povezavah ter optimizaciji grafičnih elementov in fotografij.

OFF-SITE OPTIMIZACIJA

Vašo spletno stran povežemo z družbenimi omrežji, svetujemo pri blogih, pojavnosti v medijih in drugih aktivnostih, da bo spletna stran v očeh iskalnikov pridobila zaupanje in višjo vrednost.

IZBOLJŠAVA OBSTOJEČE STRANI

Obstoječo spletno stran natančno analiziramo, preučimo ključne besede in pripravimo priporočila za izboljšanje in dvig pozicij vaše spletne strani.

POROČILA IN ANALIZE

Natančno in redno spremljamo pozicije vaše spletne strani v iskalnikih ter pripravljamo poročila o napredku.

SEO optimizacija gre z roko v roki z vsebinskim marketingom, grafično podobo ter socialnimi omrežji, zato je priporočljivo biti aktiven na vseh področjih. Pri vseh naštetih aktivnostih vam lahko pomagamo mi.

Imate dovolj tega, da se vaša spletna stran nahaja pri tleh spletne džungle? Kontaktirajte nas, da skupaj sežemo pod nebo nad krošnje najvišjih dreves!